Gå till innehållet

Vattenavstängning - Torngatan, Gimo kommun Starttid: 2024-10-28 08:00:00 Sluttid: 2024-10-28 13:00:00 För mer information se Gästrike Vattens hemsida Driftstörningar - Gästrike Vatten 

Framflyttad flytt för Furustugans förskolebarn

Upptäckten av PCB i fogmassan kring utsidan av fönster och dörrar på Furustugans förskola i Alunda ändrar planerna som funnits på att flytta två av avdelningarna till nya lokaler, i väntan på att den nya förskolan ska bli klar nästa höst.

Cecilia Willén Johansson, teknisk chef, ingår i en arbetsgrupp som skyndsamt agerar för att hantera den uppkomna situationen på bästa sätt. I arbetsgruppen ingår även Christina Stenhammar, barn- och utbildningschef, Ulf Andersson, samhällsbyggnadschef samt tf. miljöchef, samt byggprojektledare.
– Vi träffas varje dag för att driva processen framåt och kunna sanera marken utanför förskolan. Handläggningstiden är lång, då ärendet både ska passera bygg- och miljönämnden och Naturvårdverket innan vi kan sätta i gång, säger Cecilia.

Säkra en trygg miljö

Åtgärder som redan görs för att förbättra inomhusmiljön på förskolan bedöms som tillfredsställande, varför beslutet om att flytta barnen nu skjuts framåt i tid.
– Vi behöver bilda oss en uppfattning om situationen för att kunna vidta nödvändiga åtgärder och säkra en trygg miljö för barnen som nu kommer att ha sin utevistelse på bakgården, säger Cecilia.
Den nyare delen av fastigheten är byggd med en annan teknik och har inte samma typ av fog, vilket gör att baksidan av gården inte är skadedrabbad.
Fler prover ska tas i barnens utemiljö för att säkra det och i takt med att processen fortskrider kommer arbetsgruppen att fortlöpande informera vårdnadshavare och allmänhet om läget.

Kontakter

Publicerad
22 oktober 2024
Senast uppdaterad
22 oktober 2024
Ansvarig organisation
Tekniska kontoret
Ämne
Åtgärder vid Furustugans förskola i Alunda