Gå till innehållet

Förskolan Logården firade 50-årsjubileum

En dag med roliga aktiviteter, tårta och inbjudna vårdnadshavare – det hade barnen och medarbetarna på förskolan Logården i Östhammar i torsdags. Där firades både Förskolans dag och att Logården funnits i 50 år.

Logården är en av förskolorna i Östhammars tätort. Den invigdes 1974 och har sedan dess varit trygghetspunkt för många barn och en omtyckt arbetsplats för många pedagoger.
I torsdags, den 16 maj, firades Förskolans dag i hela landet för att uppmärksamma förskolans och pedagogernas betydelse.
  – Då passade vi på att visa upp det fantastiska jobb vi gör och att fira vårt 50-årsjubileum, säger Ylva Vastamäki, rektor.

Utställning med bilder

Förskolans utemiljö är generöst tilltagen och där fanns plats för diverse lekar och aktiviteter, till exempel hinderbana, käpphästhoppning, sångstund och ansiktsmålning. Mulle kom på besök liksom Sommarskuggan och alla som ville fick äta popcorn och fika med saft och tårta.
Charlotte Blumenthal, förskollärare, har gjort en utställning i lekhallen med bilder från åren som gått.
  – Vi har planerat det här firandet i flera veckor och alla har haft ett stort engagemang och hjälpts åt, säger Ylva.

Fin sammanhållning

Arvid Augustsson, 6 år, gillar sin förskola. Han visar sin ansiktsmålning – en orm, medan han hugger in på tårtan. Det är en härlig sommardag och barnen tycks stolta att visa upp sin fina förskola för syskon och föräldrar. En annan mor- och farförälder har också slutit upp liksom representanter från personalgruppen som var med och startade upp verksamheten på 1970-talet. Nu är de pensionärer, men några hoppar fortfarande in som vikarier när det behövs.
  – Vi som var med från början byggde en riktigt fin sammanhållning, trivdes och blev kvar i många år, säger Ingrid Lindfors.
Det händer fortfarande att de då och då hälsar på sin före detta arbetsplats och flera gånger i veckan träffas de som kan och vill för att ta en gemensam promenad.
  – Det är viktigt att skapa bra och hållbara relationer, vilket vi är bra på. Och vi är mycket stolta över att få visa upp vår verksamhet, säger Ylva. 

SkärmklippLogården1

SkärmklippLogården2

Kontakter

Publicerad
20 maj 2024
Senast uppdaterad
20 maj 2024
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret