Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Bra uppslutning av nattvandrare

25 nattvandrare slöt upp för att vara trygga vuxna på skolavslutningskvällen - först på respektive ort i kommunen och senare på kvällen i Öregrund, där de flesta ungdomarna samlades.
– Det organiserade samarbetet fungerade jättebra vilket bidrog till ökad trygghet för ungdomarna, vilket också uppmärksammades av polisen som uttryckte sin tacksamhet, säger Tommy Karlsson, fältsamordnare.

Det var fest i Öregrund i samband med skolavslutningen. Många ungdomar samlades där för att fira sommarlovet och i år fanns även många vuxna på plats för att bidra till ett tryggt firande. Ung fritids initiativ med ”skolavslutningshäng” på Galej och Wetsera lockade ett par hundra ungdomar, Svenska kyrkan – Roslagens norra pastorat delade ut vatten i natten och utöver polisen fanns både medarbetare från Råd och stöd samt nattvandrare där för att kunna hjälpa till om det skulle behövas.

Fler volontärer till Båtveckan

– Jag är tacksam för ett fantastiskt fint engagemang under kvällen och natten, säger Tommy.
Som samordnare för de olika insatserna fick han höra att nattvandrarnas närvaro gjorde stor skillnad och att deras röda västar bidrog till ett lugn och en känsla av ökad trygghet.
I slutet av juli är det dags för Båtveckan i Öregrund och då hoppas han att fler volontärer anmäler intresse för att vara trygga vuxna och i den miljön som ungdomar vistas i.
Vill du veta mer om uppdraget? Tveka inte att höra av dig till Tommy på tel 072-710 08 90, e-post: falt@osthammar.se 

Bildtext: Frida Berggren, Frida Löfgren och Anna Eriksson Stevens – tre av nattvandrarna på skolavslutningskvällen.

Kontakter

Publicerad
14 juni 2024
Senast uppdaterad
14 juni 2024
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret