Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Sommarlovsbussens första stopp

Tillsammans har Louise Söderqvist, enhetschef på Ung fritid, och Sanna Hansson, ungdomssamordnare på Ung fritid tagit ett fantastiskt initiativ för kommunens barn och ungdomar. Ung fritid har anordnat en sommarlovsbuss med gratis aktiviteter för barn och ungdomar. Bussen kommer åka runt på turné på sju olika orter i kommunen.

Måndag den 12 juni hade sommarlovsbussen sitt första stopp på Krutudden i Östhammar. Genom att sommarlovsbussen åker runt i kommunen finns det en chans för barn och ungdomar att besöka bussen för att träffa kompisar och umgås. Antingen för att bara slappa och ta det lugnt, eller för att spela spel, läsa böcker eller varför inte testa på ”bubbleballsen”.

  – Det har funnits önskemål från barn och ungdomar att komma och besöka ungdomsgårdar och fritids, säger Louise. I och med detta initiativ hoppas hon nu på en bra uppslutning så att konceptet kan fortsätta vidare. Hon belyser även vikten av att alla barn och ungdomar ska ha möjligheten till att hitta på en rolig aktivitet på sin hemort. 

Läsfrämjande aktivitet

Från start berättar Louise att det funnits mobila ungdomsgårdar i kommunen. Nu tror hon på ett initiativ om att åka runt och vara aktiva på olika orter. I samband med detta har de ett samarbete med barn och ungdomsbibliotekarien Anna Forsström som kommer att finnas med på sommarlovsbussen. Hon berättar om projektet ”sommarboken” och att det kommer vara en läsfrämjande aktivitet som grundar sig på frivillig och kravlös läsning för alla 8-12 åringar.
  – I år kommer hjältar och väsen att vara temat för läsningen. Väl på plats kan barnen också pyssla och de kommer även att kunna få göra sina egna trollspön och stentroll, säger Anna.

Fortsätta läsa böcker

Är man intresserad av att fortsätta läsa böcker, träffas för att pyssla eller göra andra aktiviteter kan man besöka kommunens bibliotek för olika aktiviteter efter att sommarlovsbussen avslutat sin turné.
 

Missa inte sommarlovsbussen, här är tiderna för de olika orterna:

Östhammar: Krutudden, måndag den 12 juni, kl. 13:00–16:00
Alunda: utanför Alundabadet, tisdag den 13 juni, kl. 13:00–16:00
Ekeby: mellan kyrkan och skolan, onsdag den 14 juni, kl. 13:00–16:00 
Österbybruk: utanför Unkan ungdomsgård, måndag den 19 juni, kl. 13:00–16:00
Gimo: dammen (badet), tisdag den 20 juni, kl. 13:00–16:00
Öregrund: plats uppdateras inom kort, onsdag den 21 juni, kl. 13:00–16:00
Hargshamn: Folkets hus, torsdag den 22 juni, kl. 13:00–16:00

Publicerad
14 juni 2023
Senast uppdaterad
14 juni 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa