Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Snubbelrisken på torget eliminerad

Nu har fastighetsdriften i Österbybruk installerat ett skydd av cortenplåt runt träden på torget i Österbybruk för att minska risken för att snubbla över trädrötter.

På bilden ser vi Ulrik Holmgren, fastighetsskötare.

Växande trädrötter har gjort att stenplattorna på torget rest sig, vilket utgör snubbelrisk för fotgängare. De har även orsakat problem för snöröjarna som riskerar att köra sönder både träd och maskiner. Nu är riskerna åtgärdade, med hjälp av ett nytt skydd runt träden. 
– Cortenplåten kommer med tiden att få en rostbrun vacker färg som kommer klä sig fint på torget, säger Håkan Mattson, arbetsledare på fastighetsdriften i Österbybruk.  

Kontakter

Publicerad
13 oktober 2023
Senast uppdaterad
13 oktober 2023
Ansvarig organisation
Miljö