Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Rådigt ingripande förhindrade brand i Öregrund

En privatpersons snabba agerande förhindrade nyligen att en brand bröt ut i centrala Öregrund. – Stort tack för din insats, säger Fredrik Jansson, arbetsledare vid fastighetsenheten, och lämnar över en present och en blomma till Fredrik Liedegren (th).

Fredrik Liedegren var på väg till jobbet i Öregrund på onsdagsmorgonen den 20 september. Då upptäckte han en kraftig rökpelare och öppen eld vid trappan till heminredningsbutiken på Hamngatan. Han skyndade sig att hämta vatten för att släcka elden och larmade därefter brandkåren.
  – Allt avlöpte väl och brandkåren som utförde eftersläckning kunde lämna platsen efter cirka tio minuter, säger Fredrik Jansson.

Rutiner ses över

Incidenten orsakades av en fastighetsskötare som röjt ogräs med hjälp av en gasolbrännare. Den resulterade i synliga skador i trappans trävirke, vilket nu bytts ut.
  – Det inträffade föranleder oss att se över rutinerna för den här typen av arbete. Jag är oerhört glad över att det hela slutade så väl tack vare den snabba insats som gjordes, säger Fredrik Jansson. 

Kontakter

Publicerad
6 oktober 2023
Senast uppdaterad
6 oktober 2023
Ansvarig organisation
Miljö