Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Östhammars kommun möter företagare

Företagarbesök är ett av många verktyg som Östhammars kommun använder för att stötta det lokala näringslivet. Besöken görs för att utveckla kommunens service till företagen i kommunen.

Under denna vecka har Östhammars kommun besökt Emelie Lundgren och Henrik Svensk som driver Simbadens camping och Bistro Jernet. Emelie och Henrik fick utmärkelsen Årets turistpris 2022. Vid besöket deltog även Jonas Hallkvist från Österbybruks Simbadsförening.

Ämnet för dagen var det nyttjanderättsavtal som reglerar campingverksamheten. Campingområdet och badet som ligger i dess anslutning är en mycket attraktiv plats och en självklar träffpunkt på orten. Höjdpunkten under året är Eldfesten som Simbadsföreningen i år ordnar för 86:e året i rad (sker den 11-12 augusti). (Mer om Eldfesten i Österbybruk finns att läsa på deras Facebook).

- För oss är villkoren och förutsättningarna för verksamheten viktiga, säger Emelie Lundgren. Detaljplanen som ska förändras för området blir givetvis helt avgörande för vår fortsatta verksamhet.

Vi kommer på besök

 - Det är viktigt för oss träffa företagare i kommunen. Vi vill synliggöra hur vi kan stötta och utveckla kommunens service till företagarna. Och så klart vill vi berätta om dessa möten och på så sätt också synliggöra våra fantastiska företagare. Vi kommer gärna på besök och berättar mer, säger näringslivschef Elin Dahm.

Vill du, som företagare, bjuda in till ett besök så är du välkommen att skicka ett mejl till näringslivschef elin.dahm@osthammar.se

På bilden ses, från vänster Krister Karlsson, Östhammars kommun, Emelie Lundgren, Henrik Svensk och Jonas Hallkvist.

Kontakter

Publicerad
14 juli 2023
Senast uppdaterad
14 juli 2023
Ansvarig organisation
Miljö