Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Nytt kort för företagare som vill lämna avfall

Efter fullmäktiges beslut den 13 juni kommer nu fler möjligheter för företagare att på ett enkelt sätt betala för att lämna avfall vid kommunens återvinningscentraler. Det tidigare upplägget med ett klippkort för 10 besök kompletteras nu med en ny typ av kort med obegränsat antal besök, där priset baseras på vilken typ av verksamhet du bedriver.

Det kommer fortsättningsvis att gå att köpa klippkort samt att göra engångsbesök på återvinningscentralerna, men den stora fördelen med den nya modellen är att kortet gäller ett år och företagaren behöver inte fundera på antalet besök. Kortet gör det också lättare för företagare att göra sig av med avfall utifrån varje enskild företagares behov.

- Det blir mindre administration och förenklar för företagare, säger Fabian Sjöberg, kommunstyrelsens ordförande, efter att beslutet tagits i fullmäktige.

De nya företagskorten ingår i ett tillägg till avfallstaxan och gäller för företagare och organisationer verksamma inom Östhammars kommun. 

 

Du som företagare kan beställa kortet HÄR.

Kontakter

Publicerad
14 juni 2023
Senast uppdaterad
14 juni 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret