Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ny chef för Kulturskolan

Joel Lind vill göra det möjligt för barn att förverkliga sina drömmar när det gäller kultur. Det var en av anledningarna till att han sökte jobbet som rektor för Kulturskolan i Östhammars kommun, en tjänst som han tillträdde den 1 oktober.

Närmast kommer Joel från Heby kommun, där han jobbat som kulturutvecklare. Dessutom har han jobbat som pedagogisk ledare på Clowner utan gränser, en organisation som ger stöd och glädje till utsatta barn.
Jobbet som kulturskolechef i Östhammar lockade honom eftersom han gillar att jobba i ett landsbygdssammanhang.
  – Alla barn har rätt till kultur var de än bor, säger Joel. 

Fin och viktig tradition 

Joels motto är att inget kommer att hända, om man inte prövar. Han tycker det är viktigt att jobba för att barn ska få möjlighet att upptäcka och uppleva kultur. Det kan till exempel handla om att gå olika befintliga kurser på Kulturskolan.
  – Om många vill samma sak kan vi förhoppningsvis även starta nya kurser, säger Joel.
Kulturskolan är avgiftsfri, vilket gör att många kan gå.
– Östhammars kommun har dessutom en fin och viktig tradition att ha en del undervisning på skoltid, säger han.
Joel bor i Heby kommun. När han inte är på jobbet tycker han om att vara ute i naturen, äta kanelbullar och umgås med sin familj som består av Inger och två barn. 

Kontakter

Publicerad
10 november 2023
Senast uppdaterad
10 november 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret