Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Lekpark vid Klockstapeln i Öregrund ska moderniseras

Med start under vecka 18 kommer lekparken vid Klockstapeln i Öregrund att genomgå viss uppdatering. Som ett första skede kommer labyrinten att bytas ut, men det finns även fler planer för lekparken.

För att få tips på vad barnen på orten själva vill se i en lekpark så besökte kommunen en klass från Öregrunds skola under 2022. Under besöket fick vi in flera bra förslag och ett av dessa tips kommer att synas i lekparken vid Klockstapeln när det arbetet är färdigt.

- Vi kommer att placera ut bokstäver för att barnen ska kunna leta upp dem och skapa ord. Det var ett barn som sett liknande vid lekparken intill Tallparken och uppskattade det väldigt mycket, säger Henrik Sundin, utemiljöansvarig på Östhammars kommun.

Nya regler skapar nya behov

Det som är planerat nu är att byta ut labyrinten, och den delen av lekparken kommer att stängas av under arbetets gång. På grund av nya regler för fallskydd behöver vi även göra om flertalet av lekredskapen och i vissa fall byta plats på redskapen, bland annat vid gungställningen.

Det finns fler planer för lekparken, dessa är inte är helt färdiga och därför kan vi inte berätta om några detaljer än.

- Om vi har tur och att allt går i lås kanske vi får se en helt nya lekredskap, och då kommer vi eventuellt att flytta runt gungställningen och småbarnsavdelningen för att optimera området. Detta är inte spikat i dagsläget men vi jobbar för fullt med frågan, fortsätter Henrik.

Lekparken kommer även att löpande tillgänglighetsanpassas när de olika delarna uppdateras.

Arbetet väntas inledningsvis ta två till tre veckor.

Kontakter

Publicerad
4 maj 2023
Senast uppdaterad
4 maj 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret