Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Länsstyrelsen upphäver förbud för eldning utomhus, däremot avråder man från eldning i Östhammars kommun.

Länsstyrelsen beslutar att det förbud och de restriktioner mot eldning utomhus i Uppsala län som införts tidigare under sommaren ska upphöra att gälla från och med den 7 juli 2023 klockan 12.00. Avrådan från eldning fattas av respektive räddningstjänst och Uppsala brandförsvar har beslutat om att avråda från eldning.

Bedömningen är gjord utifrån prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Avrådan av eldning

Räddningstjänsterna i Uppsala län avråder från eldning  då det är det torrt ute och stor risk för bränder i skog och mark. Det råder inte eldningsförbud, men tänk på att all eldning alltid sker på eget ansvar. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten. 

  • Om du bedömer att eldning kan genomföras på ett uppenbart säkert sätt ska du se till att ha släckutrustning som till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa,  i närheten.

  • Håll koll på elden hela tiden om du eldar. Tänk också på att rök med gnistor kan göra så att elden sprider sig med vinden. Var försiktig.

  • Grillning får ske på allmän plats om man grillar på särskilt iordningställda grillplatser.

The County Administrative Board of Uppsala has canceled the general fire ban in Uppsala County. As of the 7th of July 2023 at noon, the fire ban is no longer in effect.

Local fire bans may still be issued in the municipalities of Uppsala County. For information on local fire bans please contact your local municipality.

Publicerad
7 juli 2023
Senast uppdaterad
7 juli 2023