Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

I dag firar vi måltidens dag

Visste du att det serveras 3 miljoner måltider inom förskola, skola, vård och omsorg i Sverige varje dag! Det har så klart en stor betydelse för människors liv. Det här uppmärksammas och firas på flera platser runt om i vårt land idag den 19 oktober, och inte minst i Östhammars kommun.

För att fira det bjuds förskolor, skolor och särskilda boenden på en extra smarrig måltid. Offentliga måltidens dag är instiftat av Måltidsakademien för att lyfta offentliga måltidsverksamheter i hela landet och det viktiga och fantastiska arbete som görs dagligen i dessa verksamheter.

Festmåltid i höstens förtecken

Till lunch serveras en festmåltid i höstens förtecken på alla måltidsenheter.
– Det innebär att vi har höstfest och avnjuter en av våra populäraste maträtter med dessert, på våra förskolor, skolor och på våra särskilda boenden. Vi serverar stekt fläskkarré med dijon- och dragonsås och ugnsbakade rotfrukter. Till dessert serverar vi chokladpudding med vispad grädde, säger Caroline Söreskog, produktionschef på Måltid och städ.

Se filmen 3 miljoner måltider

Med filmen 3 miljoner måltider vill MATtanken lyfta fram Sveriges offentliga måltider, det vill säga måltiderna inom förskola, vård och omsorg. MATtanken är en projektfinansierad verksamhet som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte bidrar till hållbara offentliga måltider.

3 miljoner måltider - som gör skillnad (play.mediaflowpro.com)Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad
19 oktober 2023
Senast uppdaterad
19 oktober 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret