Gå till innehållet

Hundrastgård i Hargshamn invigd

När marken för den tidigare hundrastgården i Hargshamn inte längre var tillgänglig så har det lokala föreningslivet, tillsammans med Östhammars kommun, nu äntligen invigt en ny plats att mötas för hundar och hundägare.

hundhopp

På bilden syns Tofflan i full fart.

 

Den nya rastgården ligger intill Sjömansgården och blev färdig i höstas men invigdes formellt i strålande solsken den 14 maj. Under invigningen var också Häverö BK inbjudna för att bjuda på en agilityshow där en grupp hundar visade upp sina kunskaper.

Givande samarbete

Hargshamns Bygderåd har i samråd med kommunen och boende valt ut den nya platsen som nu ligger mer centralt i samhället. Den lokala föreningen har röjt sly inne i rastgården, bidragit med jord till utfyllnad av ojämnheter samt utfört markförberedande åtgärder inför stängseluppsättningen. Därtill har kommunen bidragit med upphandling av visst entreprenadarbete, utrustning på plats samt att kommunen ser till att gräset klipps under sommarsäsongen.

Erik Ljungholm, från Hargshamns bygderåd, poängterar att det har varit ett gott samarbete mellan de lokala föreningarna och kommunen samt att hundrastgården tillsammans med den intilliggande nyligen uppfixade fotbollsplanen är en välbesökt plats i Hargshamn.

Kontakter

Publicerad
15 maj 2023
Senast uppdaterad
15 maj 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret