Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hon är kommunens nya ekonomichef

Hon gillar att vara med där det händer. I sin nya roll som ekonomichef ser Sofia Tolstoy fram emot att kunna bistå politiker och kommunledning med rapporter och underlag så att de kan fatta välgrundade beslut. Välkommen Sofia, som tillträdde tjänsten hos oss den 1 februari.

Den första veckans arbetsdagar har mest varit fyllda med möten. Det är mycket att sätta sig in i ett nytt uppdrag, inte minst när det spänner över all verksamhet. Dessutom i en utmanande tid, med tanke på det ekonomiska läget i samhället.
  – Vi är på väg in i en tid med ökade kostnader. Det är utmanande och innebär att vi behöver se över våra processer och effektivisera när det är möjligt, säger Sofia.
Hon lyfter vikten av att stötta kärnverksamheten som alltid måste fungera och att stötta chefer.

Engagerade medarbetare 

En av de saker som lockade Sofia att söka jobbet som ekonomichef var kommunens värdeord: ansvar, engagemang, öppenhet och tillsammans.
  – Enkla värdeord som kändes lätt att hitta hem i. Och jag har verkligen blivit fantastiskt fint mottagen här, säger hon.
Sofia längtar efter att lära känna människor och verksamhet, att få tid att läsa och sätta sig in i budget och aktuella styrdokument. Hon noterar att verksamheten fungerat en tid utan chef, vilket visar att det är engagerade och kvalificerade medarbetare i organisationen.
  – Det sätter jag stort värde på. Det ger mig utrymme och möjlighet att sätta mig in i uppdraget som ekonomichef och kunna skaffa mig en bred förståelse för hela verksamheten, säger hon. 

Utvecklas tillsammans

Sofia är uppväxt i Gällivare och flyttade för att studera på annan ort. Hon har bott i Storvreta tillsammans med maken Andreas och familjens två döttrar, men flyttade nyligen till Uppsala.
Hon är ekonom i grunden kommer närmast från ett jobb vid en kemiinstitution på Uppsala universitet, där hon jobbade som administrativ chef.
  – Det är alltid vemodigt att lämna kollegor och en trivsam arbetsplats men efter 4,5 år kände jag att det var dags för förändring. Jag gillar att utmana mig själv och tycker om att möta nya människor, säger Sofia.
En av hennes styrkor som chef är att hon sällan blir stressad av att verkligheten inte alltid överensstämmer med planering och förväntningar. På sin nya arbetsplats vill hon se människor och verksamhet utvecklas och hennes målsättning att vi ska göra det tillsammans.

Tycker om att läsa 

På fritiden tycker hon om att umgås med vänner och att vara delaktig i barnens intressen. Hon läser gärna, numera allt oftare på skärm istället för i böcker. Att äga ett hus fordrar också tid och uppmärksamhet.
  – Förhoppningsvis kommer vi att gå ut och äta lite oftare nu när vi bor i Uppsala, säger Sofia som för övrigt tycker om att låta ledig tid vara just ledig.

Kontakter

Publicerad
10 februari 2023
Senast uppdaterad
10 februari 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret