Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Höjd terrorhotnivå i Sverige

Säpo meddelade i går torsdag att de höjer terrorhotnivån i Sverige. Nivån har höjts från 3 till 4 på en femgradig skala, vilket innebär ”högt hot”.

Höjningen av hotnivån är framförallt en signal till samhällsaktörer att fortsätta med sitt arbete med åtgärder för att minska risken för terrorattentat. För Östhammars Kommun innebär det att vi bedriver vår verksamhet som vanligt men att vi följer läget noggrant och samarbetar med andra myndigheter och aktörer för att säkerställa att kommunen och samhället i stort har god beredskap mot hot och allvarligare händelser. 

Vad innebär den höjda terrornivån för mig?

Trots höjningen av hotnivån är uppmaningen från Säkerhetspolisen och regeringen att vi ska fortsätta leva som vanligt men att vi ska vara medvetna om det rådande säkerhetsläget. Var uppmärksam på myndigheternas information och var källkritisk och dela inte obekräftad information och därmed riskera att sprida rykten. Vi uppmanas även att vara vaksamma på avvikande beteenden i vår närmiljö. 

Mer information hittar du här: 

Höjning av terrorhotnivån till högt hot, Säkerhetspolisens webbplats. 

Frågor och svar om den höjda terrornivån, Polismyndighetens webbplats.

Kontakter

Publicerad
18 augusti 2023
Senast uppdaterad
18 augusti 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret