Gå till innehållet

Gräsplan i Öregrund nästan återställd

Gräsplanen vid skolan i Öregrund grävdes upp när det behövdes läggas ner rör till skolans nya värmesystem. Gräsplanen är delvis återställd nu, och förväntas vara helt färdig framåt sommaren nästa år.

Planen var att gräsplanen, som används för bland annat fotboll, skulle vara färdig nu i höst, men omständigheter har gjort att det ännu är delar kvar att åtgärda. Först var förra hösten regnrik, vilket gjorde att det tog lång tid för marken att torka och det var blött en bra bit in på våren. Sen vände det och så blev det torka i juni. Trots att kommunen vattnade (delvis med insjövatten) tog det sig inte riktigt. Sen kom regnet igen, som spolade bort delar av de lagda fröna. Därav att det nu ser fläckigt ut. Detta kommer att åtgärdas inom kort.

 gräsplan

Till detta har vi även haft påhälsning av mopeder och A-traktorer som påverkat återställandet av gräsytan. Även entreprenörens maskiner har gjort vissa märken i den mjuka marken. Besiktning är genomförd och nu är det upp till entreprenören att lägga sista handen på detta och beroende på temperatur och nederbörd så förväntas gräsplanen kunna användas framåt sommaren 2024.

Publicerad
5 september 2023
Senast uppdaterad
5 september 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret