Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Framgångsrika elever på Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiets elever bevisar år efter år att de håller hög klass på sina UF-företag (Ung Företagsamhet). Julia Ström, Lova Hemlin och Ella Hedrén i Strö UF hävdar sig bra i konkurrens med andra skolor och elever i länet och landet.

I år har Strö UF kvalificerat sig till SM. Företaget återanvänder restbröd från lokala bagerier som de sedan gör ströbröd av i olika varianter. UF-företaget vann både tävlingen Årets Monter och Årets Ekologiska företag i hela länet, i konkurrens med drygt 100 andra företag som ställde ut på den regionala mässan.
  – Vi är mycket stolta över att Bruksgymnasiets elever och lärare håller så hög nivå i det entreprenöriella arbetet i allmänhet och på UF-företagen i synnerhet, säger Mattias Lundqvist, programrektor på Bruksgymnasiet.   

SM avgörs i slutet av maj

Förra året (2022) vann Dry Seat UF tävlingskategorin Årets Årsredovisning i länet och kom dessutom tvåa i tävlingen Årets innovation och trea i Årets Hantverk. Årsredovisningen gick vidare och hamnade på en andraplats i hela landet – tyvärr är det bara ettan som får pris och hyllas offentligt.
SM i Ung Företagsamhet avgörs i slutet på maj, i Stockholm.

Publicerad
8 maj 2023
Senast uppdaterad
8 maj 2023
Ansvarig organisation
Bruksgymnasiet