Gå till innehållet

Förberedelser inför öppning av förskolan Fröet pågår för fullt

Nu pågår ett febrilt arbete med det allra sista för att kunna starta verksamheten på förskolan Fröet måndagen den 4 september.

Hantverkarna åtgärdar det sista och personalen tar emot leveranser av lekmaterial, lekmöbler, material för skapande och lärande och annat roligt som behövs för att skapa inkluderande lärmiljöer för barnen.
– Pedagogerna är helt fantastiska som kämpar på med uppackning och flytt, det är ett stort engagemang hos personalgruppen. Jag vill ge en stor eloge till dem, säger Jenny Änggård, Rektor. 

Alla är förväntansfulla inför att verksamheten startar den 4 september, men de som längtar allra mest är nog barnen som hittills bara fått se förskolan och den fina gården växa fram på avstånd.

Snart är det invigning av förskolan och öppet hus. Barn- och utbildningsnämndens ordförande kommer att tillsammans med barnen att klippa bandet. Därefter kommer föräldrar och andra anhöriga att få möjlighet att besöka lokalerna.

Mineralens förskola i Österbybruk startade sin verksamhet i augusti förra året och förskolan Fröet står nu i startgroparna för öppning. Fröet är den andra av de tre planerade förskolorna i Östhammars kommun. Den tredje kommer att byggas i Alunda med planerad start hösten 2023.

gungor leksaker fröet (4) Fröet
Gungorna vid förskolan Fröet   Nya uteleksaker har köpts in
 En av lekplatserna

 

 

Kontakter

Publicerad
16 augusti 2023
Senast uppdaterad
16 augusti 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret