Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

En lyckad turné för sommarlovsbussen

Louise Söderqvist, enhetschef för Ung fritid, har tillsammans med bland annat Julia Johansson Stark, ungdomsledare på Ung fritid, arbetat fram idén bakom årets lyckade aktivitet ”sommarlovsbussen”. Bussen turnerade runt på sju olika orter i kommunen och uppslutningen av barn och ungdomar var över förväntan.

När bussen varit ute på turné har barn och ungdomar från alla orter kunnat engagera sig i olika aktiviteter såsom badminton, fotboll, Yatzy, läsning med mera. De har även kunnat träffa kompisar och bara umgåtts.

Idén bakom sommarlovsbussen

– Idén kom igång efter att vi hade tre tillfällen vid Gimobadet förra året med liknande aktiviteter som blev väldigt uppskattat, vilket gjorde att flera önskemål om att försätta verksamheten kom in. Detta resulterade i sommarlovsbussen, säger Louise.
– Från detta första år som sommarlovsbussen turnerade runt i kommunen blev det en fin uppslutning. Både i Ekeby, Österby och i Gimo kom det upp mot 45-55 barn och ungdomar, så det var verkligen en bra start för sommarlovsbussen, säger Louise.

Under träffarna har det varit tre ungdomsledare på plats samt en bibliotekarie. Till nästa år är förhoppningen att få till fler tillfällen men också att rikta verksamheten åt ännu yngre barn, då det visat sig varit ett stort intresse vid årets träffar.
– Det har varit en bra blandning av aktiviteter, både fartfyllda till mer lugna för att varva ned, vilket passar en bred målgrupp, säger Julia.

En viktig möjlighet

Louise pratar om vikten av att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet att hitta på en rolig aktivitet på sin hemort. 
– Syftet är att vi möter upp där barn och ungdomar rör sig, säger Julia.

Både Louise och Julia berättar om att det finns många idéer och tankar inför nästa års turné för sommarlovsbussen och att de ser fram emot att börja planera detta.

Kontakter

Publicerad
10 augusti 2023
Senast uppdaterad
10 augusti 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa