Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Dygnetruntöppna vattenkiosker i Gimo och Östhammar

Gästrike Vatten har installerat två vattenkiosker i Östhammars kommun som nu är redo att användas. Vattenkioskerna som finns på Soldat Bångs väg 1 i Gimo och Ed 105 i Östhammar är öppna dygnet runt, alla årets dagar.

En vattenkiosk är en tankstation för entreprenörer som behöver hämta stora mängder vatten, och som tidigare har använt brandposterna på dricksvattennätet som tappställe. Vid vattenkioskerna finns även en kran där allmänheten kan tappa dricksvatten gratis, vid till exempel vattenavbrott.

Platser med kapacitet

Vattenkioskerna är Gästrike Vattens sätt att ha kontroll på av vem och vart vatten tas ur ledningsnätet. Vattenkiosken har backventiler och återströmningsskydd, vilket förhindrar att smitta kan komma in i ledningsnätet. De är placerade på platser där ledningsnätet har tillräcklig kapacitet och där uttaget av vatten inte riskerar att leda till att andra delar av ledningsnätet får lågt tryck. Detta skydd finns inte i de andra vattenposterna och därför är dessa låsta. 

Abonnemang för att tanka vatten 

För att tanka från en vattenkiosk behöver du teckna ett abonnemang hos Gästrike Vatten. När du har tecknat ett abonnemang får du en tagg till vattenkiosken och faktureras därefter för det vatten som du tankar. Vattnet debiteras enligt gällande brukningstaxa för vatten i Östhammars kommun.

Karta - Vattenkiosker

 

 

Kontakter

Publicerad
4 oktober 2023
Senast uppdaterad
4 oktober 2023
Ansvarig organisation
Gästrike Vatten