Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Dags för sandupptagning

Snart är det dags att börja sopa upp sand och grus på gatorna. Sandupptagningen startar den 2 maj och beroende på väderleken beräknas arbetet vara klart i mitten av juni.

Så snart gator, gång- och cykelbanor och trottoarer är fria från snö och is genomförs sopning och sandupptagning för att minska problem med rullgrus och damm. Kommunen sopar själva områden kring skolor och förskolor samt vissa trottoarer och gångstråk, medan övriga ytor i tätorterna hanteras av vår upphandlade entreprenör Vemmab AB från Västerås.

Klart på sex veckor

Arbetet inleds i Östhammar den 2 maj och därefter sopas gatorna i Öregrund, Gimo, Alunda och Österbybruk. Sopning och sandupptagning sker även i Hargshamn, Norrskedika och Hökhuvud.
– Beroende på vädret beräknas arbetet vara klart inom en sexveckorsperiod, säger Anders Hedberg, gatu- och trafiksamordnare.

Sopa framför egen fastighet

Du som är fastighetsägare kan underlätta arbetet genom att själv sopa fram sanden som ligger längs med din fastighets fasad och staket.
– Under den här perioden uppskattar vi också om fastighetsägare kan undvika att parkera sina bilar på gatan vilket också är hjälpsamt för vårt arbete med sopning och sandupptagning, säger Anders.

Läs mer om sandupptagning på vår hemsida

Kontakter

Publicerad
14 april 2023
Senast uppdaterad
14 april 2023
Ansvarig organisation
Miljö