Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Centrumutvecklingen i Alunda

Nu inleds det centrumutvecklingsarbete som planeras i Alunda. Bakgrunden är den enkät som skickades ut till Alundabor under 2022, som tydligt visade att medborgare vill se ett mer levande centrum.

I takt med att Alunda utvecklas är Alunda Centrum i behov av en uppdatering. Alundaborna efterfrågar ett mer attraktivt centrum med ett större utbud av varor, tjänster och service som lockar till möten och besök. Målet är att centrum ska bli en attraktiv plats att besöka för Alundaborna såväl som hitresta med ett uppdaterat utbud av varor, tjänster och service och en utemiljö som stimulerar till möten.

Kommunen har därför initierat ett arbete där målet är att samla input för att skapa en bättre centrumkärna. Hur man definierar bättre är dock upp till fastighetsägare, näringsidkare och inte minst de boende att säga.

Processen visar behoven

Utifrån de tankar, behov och önskemål som vi samlar in och bearbetar under processens gång så kommer bilden av vad vi tillsammans behöver göra att bli tydligare. Efter att det är klart kan vi också se vad som behöver åtgärdas rent fysiskt på platsen, och hur man gör det på bästa sätt. Men det här är inget som kommunen kan lösa själv. Vi behöver samarbeta med de som är verksamma i centrum, och i hela Alunda. Vilken vision har de och hur skulle de vilja utvecklas? Senare kommer vi att bjuda in till dialog med andra målgrupper också, till exempel allmänheten, för att höra vad som behövs för att skapa ett bättre centrum.

Den 13 april togs det här ämnet upp under kommunens livesändning, som ni kan se på länken nedan (kommer så småningom också upp på youtube). Nästa vecka kommer vi genomföra vårt första möte där vi möter upp intresserade fastighetsägare och näringsidkare som är verksamma i centrum för att prata om det här utvecklingsarbetet.

 

Läs mer om Program Alunda

Titta på sändningen i efterhand

Publicerad
14 april 2023
Senast uppdaterad
14 april 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret
Ämne
Alunda