Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Caroline är en av länets nya hälsosamordnare

Caroline Henning har arbetat med friskvård och hälsofrågor hos oss på kommunförvaltningen sedan 2008. Från och med den 1 maj byter hon arbetsgivare och fortsätter att jobba med hälsosamordning på regional nivå.

- I min roll som hälsosamordnare på Region Uppsala ingår att samverka både med kommunen som organisation och med lokala aktörer i Östhammars kommun.
Uppdraget knyter an till den omställning som hälso- och sjukvården påbörjat till en mer effektiv och nära vård. Fokus är på hälsofrämjande arbete – alltså faktorer som stärker vår hälsa.
  – Med den demografiska utveckling vi har framför oss så blir det allt mer viktigt att främja hälsa i alla åldrar, både ett hälsosamt åldrande men också att bibehålla en frisk och arbetsför befolkning, säger Caroline.

Uppmuntra hälsosammare levnadsvanor

Totalt är det åtta hälsosamordnare som ska jobba med det geografiska hälsouppdraget och mot en mer jämlik hälsa i länet. Till teamet hör även en gruppchef och en länssamordnare. I uppdraget ingår att utveckla, samordna och stötta hälsofrämjande arbete i hela länet. Det kan till exempel handla om att uppmuntra till hälsosammare levnadsvanor, implementera nya metoder eller stödja pågående folkhälsoarbete.
  – Jag noterar att det pågår en massa bra saker ute i vår kommun och jag hoppas att vi kan arbeta mer tillsammans, med målet att stärka folkhälsan i Östhammars kommun, säger Caroline. 

Kontakter

Publicerad
11 april 2023
Senast uppdaterad
11 april 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa