Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Brand i Kristinelundskolan

Kl 00:30, natten till torsdag den 9 november, gick brandlarmet på Kristinelundskolan i Östhammar. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad. Släckningsarbetet pågick hela natten. Inga personer har kommit till skada i samband med det inträffade.

Släckningsarbetet avslutades under förmiddagen och nu kommer polisen att utreda brandorsaken, som ännu inte är klarlagd. Polisens arbete kan ta upp emot två veckor. Den drabbade delen av skolan kommer att inhägnas och det är förbjudet för allmänheten att beträda området.
Östhammars kommun ser allvarligt på det inträffade.
  – Det är oerhört ledsamt för personal och elever att se sin arbetsplats och skola nedbränd, säger Christina Stenhammar, chef för Sektor bildning.

Skadade av rök och vatten

En av skolans tre flyglar, innehållande matsal och kök, är totalförstörd. Närliggande delar av skolan och idrottshallen är skadade av rök och vatten från släckningsarbetet. En annan del av skolan, innehållande klassrum, är inte allvarligt drabbad av branden.

Alternativa lokaler

Kristinelundskolan är en skola med förskoleklass till och med årskurs tre, belägen i Östhammars tätort. Skolan har cirka 100 elever. På torsdagsmorgonen nåddes vårdnadshavare av beskedet att eleverna i mesta möjliga mån skulle stanna hemma. Barn som inte kunde vara hemma hänvisades till Edsskolan.
För verksamheten ligger fokus på att återuppta undervisningen igen från och med nästa vecka. Alternativa lokaler har inventerats och kommer att ställas i ordning i paviljongerna intill Tomtberga förskola och på Edsskolan. Vårdnadshavare kommer att få mer information om detta via Unikum.

Utökat brandskyddsarbete

Även i morgon, fredag, blir en dag med schemabrytande aktiviteter. Barn som inte kan vara hemma hänvisas till Edsskolan.
Kommunen utökar nu sitt systematiska brandskyddsarbete av de egna fastigheterna för att identifiera och avhjälpa eventuella brandrisker.
Fortlöpande information om händelsen kommer att publiceras på vår hemsida. 

Kontakter

Publicerad
9 november 2023
Senast uppdaterad
9 november 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret