Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Lokala författare till bokmässa

På lördag 15 april går Storbrunns lokala bokmässa av stapeln för andra året i rad.

På lördag 15 april går Kulturhuset Storbrunns lokala bokmässa av stapeln för andra året i rad. På mässan kan besökarna mingla runt bland bokbord och lyssna på författarsamtal och föredrag. I år är det bibliotekarie Nina Brander Källman som ansvarar för bokmässan och vi fick en kort pratstund med Nina mitt i förberedelserna.

Varför behöver Östhammars kommun en lokal bokmässa?

För att ta tillvara på och visa upp all den begåvning och kreativitet som finns i kommunen. När vi ordnade mässan för första gången, förra året, såg vi också att författarna tyckte det var roligt och givande att träffa varandra och nätverka. Vi vill också uppmuntra alla som drömmer om att skriva att faktiskt göra det – därför satsar vi även i år på ett föredrag om kreativt skrivande.

Vad får man uppleva om man kommer till Storbrunn på årets bokmässa?

Man får möjlighet att mingla runt, prata med författare och köpa böcker som man naturligtvis kan få signerade. Dessutom är biblioteket öppet extra länge. Från och med klockan 12.30 blir det författarstafett i biosalongen med Lotte Borgström, Ulf Broberg och Dag Thelander. Och som kronan på verket ett inspirerande föredrag om kreativt skrivande av Kerstin Önnebo, känd bland annat från ”Skrivarpodden”. Kerstin kommer att avsluta med en frågestund, så förbered gärna en fråga och ta med.

Vill du tipsa om en bok från en av våra lokala författare?

Jag tyckte om ”I Julia Pastranas namn”, en mycket speciell roman skriven av Maj-Britt Wiggh som pratade på förra årets bokmässa och som även ställer ut i år. En pärla är också Dag Thelanders ”Innan nån dog”, en tragikomisk festskildring som är skriven helt på vers och som också har blivit musikal.

Det är fri entré till Storbrunns bokmässa. För att säkra en plats till programpunkterna inne i salongen kontakta Kulturhuset Storbrunn via storbrunnbiljetter@osthammar.se eller telefon: 0173-863 00.

Publicerad
6 april 2023
Senast uppdaterad
6 april 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret