Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Väderväxlingar försvårar framkomligheten för renhållningen.

Den här vintern har inneburit stora utmaningar för väghållningen med snöfall, blidväder och kyla om vartannat på ett olyckligt sätt för väglaget. Det gör att det blir svårt för stora fordon, slambilar och renhållningsfordon, skolskjutsar och annan samhällsviktig verksamhet att nå ut till alla er som behöver den. Vi behöver er hjälp.

Just nu kommer det ta lite längre tid för renhållningen att komma fram vilket innebär att det kan bli viss eftersläpning med tömningarna. 

Så vässa källsorteringen hemma lite extra och spara på vattenförbrukningen så det finns utrymme kvar för att kunna klara en viss försening.

Vi behöver er hjälp

Vi behöver er hjälp i vägföreningar och som enskilda personer för att underlätta framkomligheten genom att;

  • Håll undan is och snö på vägar, sopkärl, grindhål och uppfarter.

  • Skotta fram brunnslock för slamtöming.

  • Sanda där det är halt. 

Kontakter

Publicerad
25 februari 2022
Senast uppdaterad
25 februari 2022
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret