Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Satsning på Vallonskolan ska skapa trygghet och trivsel

Ett nytt uppehållsrum, en nyöppnad kiosk och en multiarena på skolgården, därtill en extra trygghetscoach. Vissa förbättringsåtgärder är redan på plats och eleverna på Vallonskolan i Gimo kan se fram emot en tryggare och mer trivsam skolmiljö under vårterminen.

Trivsamma miljöer och ett klimat som möjliggör för eleverna att känna trivsel och stolthet över sin skola. Det är målet med den satsning som just nu genomförs på Vallonskolan i Gimo.
Efter en utmanande höst med återkommande inslag av skadegörelse på skolan har en handlingsplan tagits fram och nu hoppas man kunna komma till rätta med problemet.
  – Ett uppehållsrum har länge stått på önskelistan och nu blir det verklighet. Vi bygger om ett grupprum för att kunna flytta biblioteket dit och mitt i skolan skapas en samlingsplats med soffor, sittplatser, pingisbord samt fotbolls- och airhockeyspel, säger Frida Berggren, tillförordnad rektor för Vallonskolan.
I anslutning till det nya uppehållsrummet är kiosken nyöppnad och på skolgården uppmuntrar en ny multiarena till utomhusvistelse och aktivitet. 

Många elever är positiva 

I skolan planeras också nya studiebås och en gradäng, en trappstegsformad avsats. Det är ytor som kommer att färdigställas av eleverna själva tillsammans med två konstnärer från Gimo Arts, ett samarbete med Kulturskolan.
  – Det är viktigt att eleverna själva är inbjudna att tycka till om och skapa de nya miljöerna på skolan, det tror jag kommer att göra skillnad. Nu hoppas jag att saker fortsättningsvis kommer att få vara hela. Vi ser redan skillnad och många elever är positiva till satsningen, säger Frida. 

En skola att vara stolt över

Enligt handlingsplanen har en förstärkning med en extra coach har gjorts och coacherna finns i elevernas närhet på skolan. Därtill får lärarna handledning, för att kunna stärka kvaliteten i undervisningen och mycket tid avsätts i kollegiet till diskussioner och samarbete kring ordningsregler, lektionsupplägg och hur vi förbättrar arbetsron.
Att installera kameraövervakning och kräva vårdnadshavare på ersättning för skadegörelse är inte den väg Frida Berggren och biträdande rektor Anna Grandin önskar gå för att komma till rätta med problemen.
  – Vi vill hellre hjälpa eleverna att lyckas och trivas. Nu satsar vi på en skola som eleverna kan vara stolta över, säger de.

Kontakter

Publicerad
9 december 2022
Senast uppdaterad
9 december 2022
Ansvarig organisation
Vallonskolan