Gå till innehållet

Resultat från medborgarundersökning 2021

I enkäten har kommunens invånare tyckt till om kommunen och våra verksamheter. Några av de områden som undersöks är skola och omsorg, boende och boendemiljö, trygghet samt förtroende för den egna kommunen och dess verksamheter.

SCB:s medborgarundersökning är en attitydundersökning som görs på uppdrag av  kommunen för att mäta hur invånarna ser på sin kommun. Resultatet från undersökningen använder vi  för att utvärdera och utveckla våra olika verksamheter. 

Tack alla som deltog

Hösten 2021 skickades enkäten ut till 1 200 personer i åldrarna 18 år och uppåt. Av dessa valde 450 personer att delta i undersökningen. Vi vill tacka alla som tog sig tid att svara på frågorna och ge era  synpunkter.  Undersökningen är viktig för oss och hoppas därför att fler vill vara med och svara nästa gång. 

Resultatet av enkäten

Undersökningen bestod av totalt 128 frågor. Resultat från undersökningen visar att bland annat att:

  • 94 procent av kommunens invånare tycker att kommunen är en mycket eller ganska bra plats att bo och leva på. Resultatet för hela landet är 92 procent.

  • 65 procent av kommunens invånare tycker att kommunen sköter sina verksamheter på ett mycket eller ganska bra sätt. Resultatet för hela landet är 81 procent.

  • 59 procent av kommunens invånare kan rekommendera andra som inte bor i kommunen att flytta hit. Resultatet för hela landet är 62 procent.

  • 13 procent av kommunens invånare upplever att man har mycket eller ganska stora möjligheter till insyn och inflytande över kommunens beslut och verksamheter. Resultatet för hela landet är 19 procent.

Kontakter

Publicerad
10 mars 2022
Senast uppdaterad
10 mars 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret