Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Militärövning planeras i Österbybruk

Under perioden 6-11 april genomförs en militärövning i Österbybruk. Militär personal med stridsutrustning och fordon kommer att röra sig i övningsområdet och det är Livgardet som övar försvar av Sverige.

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband som har många och vitt skilda uppgifter. De utför allt från ceremoniverksamhet och säkerhetstjänst till att förbereda personal för internationella insatser. Den 6-11 april kommer de att genomföra en övning i Österbybruk med omnejd. Militär personal med stridsutrustning samt lättare fordon kommer att röra sig i övningsområdet. Skådespelare i utländska uniformer eller civila kläder samt militärpolis kommer att delta i övningen.

Vid Folkets hus och i skogsområdet i de östra delarna av övningsområdet kan eldgivning med lös ammunition äga rum. Samtliga delar av övningen är ofarliga för civilbefolkningen, men inom rödmarkerade områden kan tillfälliga avspärrningar ändå ske.

Övningen kommer att pågå från den 6 april, kl 12:00, till den 11 april, kl 12:00.

Vill du ha ytterligare information om övningen kan du kontakta personal ur övningsledningen vilka bär blå-gult band eller ringa tfn 072-023 17 60.

Kontakter

Publicerad
4 april 2022
Senast uppdaterad
4 april 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret