Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Livesändning med fokus på slutförvaret

Hur påverkas Östhammars kommun av det planerade slutförvaret och vad händer nu? 10 februari klockan 18 är det dags för årets första livesändning, som handlar om att regeringen säger ja till ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark.

Östhammars kommun sänder som tidigare tillfällen via Facebook. Du behöver inte ha ett konto på Facebook, du hittar sändningen här. Det går också att ta del av sändningen i efterhand via vår Youtubekanal, där den också textas. Där hittar du även våra tidigare livesändningar.

Tips om dokumentärfilm

För drygt ett år sedan gjorde slutförvarsenheten på Östhammars kommun en dokumentärfilm där flera politiker och tjänstemän intervjuades om kommunens historia kring frågan om slutförvar för radioaktivt avfall i Forsmark. Dokumentärfilmen, som heter Resan mot ett slutförvar, finns på Youtube. 

Vad vill du veta mer om?

Östhammars kommun kommer att ha flera livesändningar under året. Vilket innehåll vill du se? Hör av dig med förslag via vår kundtjänst osthammardirekt@osthammar.se, eller via vår Facebooksida!

Publicerad
2 februari 2022
Senast uppdaterad
2 februari 2022
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret