Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Ny chef för Kommunikation och kundtjänst

Lena Säfström är ny verksamhetschef för Kommunikation och kundtjänst. Hon kommer närmast från en tjänst som kommunikationsansvarig på Coop Mitt i Gävle och har tidigare jobbat i olika roller inom kommunikationsområdet, i både offentlig och privat verksamhet.

Lena tillträdde tjänsten som verksamhetschef för Kommunikation och kundtjänst den 10 oktober.
  – Efter några år i privata företag ser jag fram emot att åter få jobba i offentlig verksamhet. Där trivs jag bäst och känner att jag kan bidra till både kommunens och organisationens utveckling, säger Lena.
Hon tycker det är en förmån att få jobba med alla delar inom kommunikationsområdet och ser att det finns goda möjligheter att göra det hos oss.
  – En extra bonus är förstås att få jobba i en kommun med så attraktivt läge och vacker miljö, säger hon. 

Vill skapa teamkänsla 

Till jobbet som verksamhetschef tar hon med sig en bred och gedigen erfarenhet inom kommunikationsområdet. I uppdraget som hon tackat ja till ingår bland annat att öka kunskap och medvetenheten om kommunen och dess verksamhet. Vidare att bidra till att bygga ett starkare varumärke för kommunen. 
  – Dessutom är det minst lika viktigt att, tillsammans med mina medarbetare, utveckla och stärka hela enheten och vårt ansvarsområde. Jag vill jobba tillitsbaserat för att skapa ett bra lagarbete och teamkänsla, vilket är viktigt för att vi ska bli framgångsrika, säger Lena.  

Intresserad av politik och samhällsfrågor 

Lena bor i bostadsrätt ganska centralt i Gävle och med utsikt över Gavleån. Hon kommer att pendla till Östhammar men dagpendling blir dock lite för långt så därför letar hon nu efter en övernattningsbostad.
På fritiden umgås hon gärna med vänner och med sin vuxna dotter, som är utflyttad och bor i Gävle.
  – Jag tycker om att vara aktiv och uppleva saker så det blir en del resor, evenemang, konserter, utställningar och liknande. Jag är även intresserad av politik och samhällsfrågor. Jag läser en del och vill gärna utvecklas både i yrket och privat, säger Lena. 

Ser fram emot att få lära känna kommunen 

Allra bäst gillar hon att vara ute i naturen.
  – Det blir rätt många mil per säsong med min mountainbike på småvägar och stigar. Men jag cyklar även året runt med min vanliga cykel, säger Lena.
Dessutom praktiserar hon yoga, simmar och åker skidor, både utför och på längden.
  – Nu ser jag fram emot att lära känna och få mer kunskap om kommunen, både som arbetsplats och boendeplats, säger Lena.

Kontakter

Publicerad
13 oktober 2022
Senast uppdaterad
13 oktober 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret