Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Invigning av förskolan Mineralen

I strålande solsken förklarade Matts Eriksson, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, på tisdagen Mineralens förskola invigd när han tillsammans med några av förskolebarnen klippte bandet.

 

Många barn och föräldrar hade valt att besöka förskolans Öppet hus och invigning för att ge barnen en möjlighet att bekanta sig med lokalerna och gården inför starten på tisdag. Invigningen inleddes av en clown med underhållning för barn och föräldrar i form av sång, lek och magi. Det var ett mycket uppskattat inslag där barnen och de vuxna var aktivt delaktiga i föreställningen. 

Ortens järnhantering inspirerade 

Christina Stenhammar, chef för Sektor bildning, inledde invigningen med att berätta om namnet Mineralen, som kommer från Österbybruks tradition av järnhantering. Avdelningarna på förskolan har också inspirerats av samma tema. De kommer heta Tåget och Rälsen, Hästen och Vagnen, Hammaren och Hjulet och avdelningen på det övre planet kommer att heta Smeden.
  – Jag är stolt att jag får vara med och inviga Mineralens förskola i Österbybruk med en unik inne- och utemiljö som är anpassad efter barnens behov, vilket  ger goda förutsättningar kring förskolans uppdrag om ett livslångt lärande, säger hon. 

Permanenta platser till alla 

Därefter blev det rektor Camilla Lindströms tur. Hon betonade vikten av förskolans verksamhet som är till för barn och vårdnadshavare samt förskolan i egenskap av arbetsplats för personal. Matts Eriksson fick hjälp av barnen att klippa bandet och därmed var den nya förskolan invigd. Han passade också på att säga några ord om ett av besluten som nämnden arbetar efter - att kunna erbjuda permanenta barnomsorgsplatser till alla barn. Ett led i den satsningen är de nya förskolorna Mineralen och Fröet som står näst på tur att byggas i Östhammars tätort. 

Ballonger till barnen 

Personalen hade arbetat febrilt med att få allt på plats för att lokalerna ska vara så inbjudande som möjligt när barnen kommer. In i det sista arbetades det för att färdigställa gården, besiktningen av den utfördes så sent som i fredags.
Som avslutning på invigningen bjöds det på glass- och tårtkalas för alla, samtidigt som clownen delade ut ballonger till alla barnen. 

Kontakter

Publicerad
16 augusti 2022
Senast uppdaterad
16 augusti 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret