Gå till innehållet

InfoPoint för turister på kulturhuset Storbrunn

Vad, finns det ingen turistbyrå i Östhammar? Sommaren är här och vi får en del frågor från stadens besökare om var man kan hitta turistinformation. Jo, på kulturhuset Storbrunn, som numera är en av flera så kallade InfoPoints – bemannade turistserviceplatser i kommunen. Välkomna hit!

Kulturhuset Storbrunn på Klockstapelsgatan 2 i Östhammar är en av flera InfoPoints – platser dit turister och andra besökare kan komma för att hitta information om evenemang och aktiviteter, kartor och få tips på utflyktsmål.
  – Vi har öppet alla vardagar från klockan åtta. Då kan man komma hit för att läsa tidningar och ta del av turistinformationen som finns här, säger Annette Lindström, evenemangssamordnare, Attraktiv kommun. 

Samma öppettider som biblioteket

Om man vill ha personlig service är det samma öppettider som biblioteket har, det vill säga måndag till onsdag, kl 10–19, torsdag till fredag, kl 10–17 och lördagar kl 10–13.
Andra turistserviceplatser i kommunen är Forsmarks värdshus, Gimo herrgård, Hargshamns bad och camping, Naturfantastens gårdsbutik i Öregrund och Österbybruks herrgård.
Det är Visit Roslagen som har uppdraget att marknadsföra och utveckla Roslagen som destination. Turistbyrån i Östhammars rådhus stängdes i december i fjol men turistbyrån i Öregrund kommer att ha fortsatt öppet under högsäsong. 

Publicerad
8 juli 2022
Senast uppdaterad
8 juli 2022
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa