Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Hur är det att leva i Östhammars kommun?

Östhammars kommun deltar för femte året i rad i Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning. Här får 1 200 stycken slumpmässigt utvalda hushåll möjlighet att tycka till om hur det är att leva i kommunen. Är du en av de utvalda? Då har du chans att påverka framtidens utveckling av kommunen och dess verksamheter.

Händer Medborgarundersökningen_Rityta 1

Din medverkan är viktig

I medborgarundersökningen har du som kommuninvånare möjlighet att svara på frågor om kommunens verksamheter, samhällsservice, klimat- och miljöarbete samt underhåll av den offentliga miljön. 

- Medborgarundersökningen är ett viktigt verktyg i vårt arbete för att förbättra och utveckla kommunen och dess verksamheter. Dina synpunkter som medborgare är mycket värdefulla då du genom att delta i undersökningen bidrar till utvecklingen av en ännu bättre hemkommun, säger Jacob Spangenberg, kommunalråd i Östhammars kommun.

Östhammars kommuns samtliga sektorer arbetar utifrån medborgarundersökningen där mål och visioner sätts utifrån enkätens resultat. Därmed har du som medborgare en betydande roll för kommunens förbättring och  utveckling. Kommunens resultat jämförs även med liknande kommuners resultat för att se eventuella förbättringsmöjligheter utifrån ett bredare perspektiv.

Medborgarundersökningen skickas ut till 1 200 stycken slumpmässiga hushåll i Östhammars kommun och är uppdelad i två ålderskategorier: 18-64 år samt 65 år-äldre. Enkäten kan besvaras i pappersform eller via webben och du kan välja att fylla i den på svenska eller engelska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska. 
 

Fyra särskilt viktiga frågor för i år

Nytt för i år är att undersökningen innefattar fyra stycken kommunspecifika frågor som berör återbruk och renhållning.

Frågorna lyder:

  • Hur ofta brukar du lämna kläder, möbler och andra föremål till återbruk/återlämning?

  • Hur ofta brukar du köpa begagnade kläder, möbler och andra föremål?

  • Hur tycker du att renhållningen av parker, gästhamnar och allmänna platser fungerar i kommunen? T.ex. papperskorgar, soptunnor och allmänna toaletter. 

  • Hur tycker du att renhållningen i kommunens skärgård fungerar på platser där sådan service finns? T.ex. papperskorgar, soptunnor och allmänna toaletter.
      

Viktiga datum

För att skicka in din enkät gäller dessa datum: 

  • 31 oktober är sista dagen att skicka in undersökningen med post.

  • 3 november kl 13:00 är sista dagen för att skicka in undersökningen via webben. 
     

Läs mer här

Här kan du läsa mer om Östhammars kommuns arbete med medborgarundersökningen.

Här kan du läsa mer om SCB:s (Statistiska Centralbyråns) medborgarundersökning.

Publicerad
29 augusti 2022
Senast uppdaterad
29 augusti 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret