Gå till innehållet

Grattis till våra framgångsrika UF-företag!

Den 16 mars var det tävlingsdag för länets alla UF företag (Ung Företagsamhet). Med anledning av pandemin genomfördes tävlingsdagen tyvärr utan den sedvanliga mässan och endast med en mindre prisceremoni, men med lika mycket engagemang och glädje som vanligt. På bilden syns de glada vinnarna i DrySeat UF.

Östhammars kommuns topp tre bestod av vinnarna DrySeat UF, som tillverkar set bestående av självtorkande trasor till blöta cykelsadlar med tillhörande påse, Birdie UF, som tillverkar fågelmatare av spillvirke och tomglas samt TireDog UF, som tillverkar slitstarka hundleksaker av återvunnet material. Samtliga deltagande lag kommer från Bruksgymnasiet i Gimo.

Vinnaren DrySeat knep även en andraplats i kategorin Årets Innovation och en tredjeplats i kategorin Årets hantverk medan Birdie UF även tog en tredjeplats i kategorin Årets ekologiskt hållbara UF-företag.
Stort grattis säger Östhammars kommuns jury, som består av Nina Laukkanen Mållberg från näringslivsenheten, kommunalrådet Margareta Widén-Berggren och Catharina Alm från Swedbank.

Kontakter

Publicerad
28 mars 2022
Senast uppdaterad
28 mars 2022
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa