Gå till innehållet

Dela med dig av din vardag och arbetslivserfarenhet!

I mitten av oktober ska några av kommunens elever skaffa sig ökad kunskap om arbetslivet och om olika yrkesområden. Visst vill du ta emot en praoelev från högstadiet på din arbetsplats!

Nu är det dags för kommunens elever att skaffa sig praktisk arbetslivsorientering, så kallad prao. Höstens praoperiod inleds vecka 42 och under två veckor ska elever från årskurserna 8 och 9 byta skolan mot en arbetsplats för att skaffa sig viktiga erfarenheter inför kommande val av utbildning och yrkesinriktning.

  – Det här är en viktig del i elevernas utbildning och samtidigt ett gyllene tillfälle för oss och andra arbetsgivare att visa ungdomarna vilken bredd av tjänster som det finns att välja på, säger Christina Stenhammar, barn- och utbildningschef.

Betydelsefull insats

Att ta emot en praoelev är inte bara en god gärning för den enskilde individen. Det innebär även en insats för att långsiktigt säkerställa tillgången av rätt kompetens i en tid då konkurrensen om medarbetare är stor.
För många av eleverna är det första gången de är i kontakt med arbetslivet. Prao är en viktig del av deras utbildning och arbetsgivare som kan ta emot en praoelev gör en betydelsefull insats. Eleverna söker sina egna platser som en del av ett entreprenöriellt lärande - det vill säga ta initiativ, ta ansvar och omsätta idéer till handling. Så om du får frågan, tveka inte att säga ja. Här kan du läsa mer om vad det innebär att ta emot en praoelev från högstadiet

Publicerad
2 september 2022
Senast uppdaterad
2 september 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret