Gå till innehållet
Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Christina ny chef för Sektor bildning

Vi hälsar Christina Stenhammar, chef för grundskolan, välkommen som ny chef för Sektor bildning. Hon tillträder den nya befattningen den 1 augusti då Lisbeth Bodén, nuvarande chef, går i pension.

I fjol tillträdde Christina Stenhammar tjänsten som verksamhetschef för grundskolan i Östhammars kommun. Med sig hade hon drygt 20 års erfarenhet av arbete i Uppsala kommuns skolor och förvaltning. Efter ett år som grundskolechef är det dags för nya utmaningar då hon tillträder tjänsten som ny sektorchef för Sektor bildning i augusti.
– Vi är så glada att få välkomna Christina till detta uppdrag. Hon kommer att bidra med stor erfarenhet, breda kunskaper inom området, tydlighet samt en hel del ödmjukhet, säger Peter Nyberg, kommundirektör.

"Roligt och utmanande"

– Jag har fått ett väldigt gott intryck av Östhammars kommun, det råder ett bra klimat och beslutsvägarna är korta vilket passar mig bra Jag ser fram emot att få vara med och bidra till utveckla den röda tråden från förskola och till och med vuxenutbildningen. Det känns det både roligt och utmanande att anta rollen som skolchef i kommunen, säger Christina.
Lisbeth Bodén, avgående sektorchef, är kvar i rollen till och med den 1 september, Hon känner sig nöjd med att ha jobbat tillsammans med Christina i ett år, innan hon tillträder som sektorchef.
– Det känns även bra att ha hunnit förankra den nya lösningen i organisationen, säger hon.

"Våga stå kvar när det blåser"

Lisbeth har jobbat som chef för Sektor bildning (tidigare barn- och utbildningsförvaltningen) i nio år. Nu ser hon fram emot att få mer tid för sina fritidsintressen hundar, jakt och för att umgås med sina barn och barnbarn.
Att vara modig är en egenskap som Lisbeth haft nytta av i sin roll som sektorchef. Därför vill hon skicka med några ord på vägen till sin efterträdare.
– Våga stå kvar när det blåser för det gör det ibland, säger Lisbeth och önskar Christina varmt lycka till i sitt nya uppdrag.

Kontakter

Publicerad
6 april 2022
Senast uppdaterad
6 april 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret