Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Cecilia är ny chef för äldreomsorgen

Skynda långsamt är inte Cecilia Wadestigs melodi. Hon gillar fart i alla former och tar sig an sitt nya uppdrag med god energi. Men den här veckan tillåter hon sig att vara ny på jobbet som verksamhetschef för kommunens äldreomsorg och ägnar en del av sin tid åt inläsning och att lära känna människor och miljö.

Cecilia kommer närmast från Älvkarleby kommun, där hon jobbat som vård- och omsorgschef. Det som lockade henne att söka jobbet i Östhammars kommun var bland annat ett mer avgränsat uppdrag, med fokus på äldreomsorgen - särskilt boende och hemtjänst.

Delat ansvar

– Att ha ansvar för hela bredden inom omsorg och stöd är ett svårt uppdrag. Här är ansvaret delat och det gillar jag, säger Cecilia.
Att jobba i en mindre kommun tycker hon innebär många fördelar då det är nära till alla och allt, vilket kan bidra till att förenkla samarbete och beslutsprocesser.
  – Vi är glada över att kunna hälsa Cecilia välkommen till oss. Med sin erfarenhet inom området och med sitt engagemang för våra äldre är hon rätt person att  driva vår äldreomsorg i den positiva utveckling som vi vill se, säger Lina Edlund, chef för Sektor omsorg.

Vill göra skillnad

Cecilia började sitt nya jobb i måndags och hennes första intryck av kommunen är gott. Hon noterar att satsningen som Sektor omsorg gjort inom ramen för Trygg och hållbar äldreomsorg skapar goda förutsättningar för arbetet.
  – Dessutom har jag lätt för att känna mig hemma i skärgårdskommunen Östhammar, som påminner om Österskär i Österåkers kommun där jag vuxit upp, säger hon.
Cecilia är gift och har två barn, 20 och 22 år. Hon bor i Uppsala och har jobbat länge inom vård och omsorg. Hennes drivkraft är att göra skillnad för den enskilde individen och att kunna ge så bra förutsättningar som möjligt till alla som jobbar inom äldreomsorgen.
  – Jag vill att alla ska få en så bra tillvaro som möjligt, säger hon.

Nya arbetssätt 

Största utmaningarna med det nya uppdraget är kompetensförsörjningen, ett problem som delas med många andra kommuner i landet.
  – Vi kommer att behöva göra saker på nya sätt, annars räcker vi inte till, konstaterar hon.
Nya arbetssätt, till exempel med hjälp av digital teknik, kan vara en del av lösningen som hon menar dessutom kan bidra till att höja statusen för den aktuella yrkesgruppen.

Tanka ny energi 

Den här arbetsveckan ägnar hon åt inläsning och att orientera sig i sitt nya uppdrag. Så snart kalendern tillåter det kommer hon att göra arbetsplatsbesök och träffa medarbetare.
  – För en gångs skull skyndar jag långsamt. Annars gillar jag fart, säger Cecilia.
På fritiden ägnar hon sig åt utflykter med familjens motorbåt och ridturer med sitt engelska fullblod. Intresset för ridning har hon haft sedan barnsben och det är fortfarande det bästa sättet för henne att koppla av och tanka ny energi.

Kontakter

Publicerad
19 augusti 2022
Senast uppdaterad
19 augusti 2022