Gå till innehållet

Barnets bästa beaktas i arbetet med den nya förskolan

Den nya förskolan, Mineralen i Österbybruk börjar ta form. I början av maj beräknas själva byggnaden stå klar. Inflyttning är planerat att ske i början av augusti och dessförinnan ska förskolegården iordningställas under sommaren.

Parallellt med byggnationen pågår ett förändringsarbete för fullt för både barn och personal. Barnens synpunkter inför flytten till den nya förskolan har samlats in med hjälp av intervjuer.
  – Nu är det dags för oss att involvera vårdnadshavarna i arbetet med bedömning av barnets bästa, barnkonsekvensanalysen, säger AnneLee Larsson, verksamhetschef för förskola och pedagogisk omsorg.

Dialog med vårdnadshavare och personal

Under två kvällar, den 5 och den 6 april, bjuder förskolan in vårdnadshavare och personal för dialog. Tanken är att fånga upp fler synpunkter- och diskutera utifrån barnkonventionen som sedan den 1 januari 2020 är svensk lag.
  – Vi ska tänka och arbeta tillsammans utifrån barnets bästa och naturligtvis också för att vårdnadshavare ska känna trygghet i övergången och med flytten till en ny förskola, säger AnneLee. 

Kontakter

Publicerad
21 mars 2022
Senast uppdaterad
21 mars 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret