Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Barnen tackar för skräpet

I Öregrund och Östhammar finns sedan en tid tillbaka ett antal skräpkorgar som kan prata. Snart kan du även höra barn från Öregrunds skola när du slänger ditt skräp.

På de två orterna finns totalt fyra talande skräpkorgar. De är av en modern variant som pressar ihop skräpet likväl som att de automatiskt meddelar driftpersonalen när det är dags att tömma. När du slänger ditt skräp spelas även ljud upp, till exempel ett ”Tack för din insats”.

För ett par dagar sedan fick representanter från kommunen besöka klass 2 från Öregrunds skola och med hjälp av barnen kunde vi spela in nya ljud som framöver kommer användas i kommunens skräpkorgar.

”- Det är viktigt att göra barnen delaktiga i detta, det är ju deras framtid och kan de förstå i tidigt skede att värna om miljön så får vi ett mera hållbart samhälle. Vi har skaffat dessa i ett försök att få fler att vilja använda sopkorgar och med hjälp av barnen så tror vi att det blir både trevligare och ger mer förståelse för hållbarhet för framtiden”, säger Henrik Sundin, utemiljöansvarig vid Östhammars kommun.

Publicerad
12 oktober 2022
Senast uppdaterad
12 oktober 2022
Ansvarig organisation
Miljö