Gå till innehållet

Försvarsmakten fortsätter att öva i Gimo och Österbybruk

Försvarsmakten planerar att öva i Gimo och Österbybruk mellan den 29 april och den 3 maj. Verksamheten kommer att bedrivas dygnet runt.

I början av april var det många som blev oroliga och hörde av sig till oss med anledning av bristfällig information när Försvarsmakten genomförde en övning i Gimo och Österbybruk. Den här gången har vi fått information i förväg om den planerade övningen i samma område och är glada över att kunna informera om den för att stävja eventuell oro.

Ingen skarpskjutning 

Övningen kommer att genomföras under perioden 29 april till den 3 maj. Då kommer 51:a grundutbildningskompaniet vid Upplands flygflottilj F 16 (de som utbildar värnpliktiga) att genomföra övningsmoment med projektillös ammunition (lösskjutning) vilket kommer att höras i närområdet. Ingen skarpskjutning kommer dock att genomföras och det föreligger därför ingen skjutrisk. 

Militära fordon och soldater

Under tidsperioden kommer militära fordon samt soldater röra sig i området. Var uppmärksam när du ser personer i militär uniform och följ deras anvisningar om du rör dig i området under denna tidsperiod.
Har du frågor om övningen, kontakta Kristoffer Olofsson, kommunikationschef F 16, på tel 018-19 61 11.

Kontakter

Publicerad
23 april 2024
Senast uppdaterad
23 april 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret